søndag den 14. september 2008

Saa er den foeste maaned paa Zanzibar gaaet

Hej alle sammen

Nu er det blevet tid til endnu en hilsen fra Zanzibar. Det er efterhaanden ved at vaere en maaned siden jeg forlod Danmark og gudskelov for at jeg har foert dagbog for jeg kan ikke huske hvad der er sket siden sidst jet skrev paa min blog fordi der er sket saa meget hernede.
Dykkerne har faaet deres certifikat og imens de har haft undervisning har skildpadeholdet og ikke-dykkerne vaeret paa udflugter og haft workshops. Vi har haft besoeg af nogle masaikvinder som har laert os at lave masaismykker. Den ene af kvinderne havede kaempe huller i oererne hvor der hang op til 15 kaeder igennem et hul. Hende paa billedet var den kvinde der havde faerest smykker paa.

Her sidder Nora dybt koncentreret med fire snorer og saetter perler paa.Dagen efter vi havede haft besoeg af masaikvinderne kom en afrikansk kunstner paa besoeg. Her skulle vi laere at male tinga tinga malerier som kan faaes overalt i Tanzania. Han laerte os hvordan vi tegnede de forskellige dyr og derefter fik vi selv lov til at vise vores kreative sider.
Jeg valgte at lave loevernes konge, men det virkede ikke til at vores afrikanske ven saa begejstret for vores resultater selvom vi alle var utrolig stolte af vores billeder og overvejede at saelge dem naar vi kom hjem.
En af vores udflugter gik til prison island som oprindelig blev bygget som faengselsoe. Den ligger ud for Stone town og pga. en epedemi blev oeen kun brugt til at isolere de syge paa og aldrig til faengsel. Idag ligger der et center for store landskildpader og dem var vi ude, samtidig med at vi tog en snorkeltur ud fra kysten.

Vi fik ogsaa lov til at fodre dem.
En anden udflugt gik ud til et stort rev som ligger ud for den kyst vi bor paa. Naar der er lavvande kan man gaa helt ud til revet som cirka ligger et par kilometer ude. Her havde vi to lokale fiskere med som skulle laere os at fange blaeksprutter. Vi fangede omkring 6 blaeksprutter og udover det fandt vi mange flotte muslinger ude paa det toerlagte koralrev. Da vi kom hjem havde vi omkring 4-5 pigge fra soepindsvin i vores sko fordi der var umaaedelig mange af dem ude ved revet og det var umuligt at undgaa og traede paa dem.
For en uge siden startede vi med undervisningen og det er nogle rigtig spaendende fag vi har. Den stoerstedel af undervisningen bliver brugt paa ture saa der er heldigvis ikke saa meget klasseundervisning. I vores fritid faar vi altid en god slag volley og om mandagen udfordre staff (bestaaende af 12 afrikaner som er ansat paa skolen) os i fodbold.
Og naar jeg ikke lige er aktiv er jeg paa stranden,
eller ligger i haengekoejen.....;-)
Hver fredag og loerdag hygger vi i baren og sidste fredag havde vi besoeg af en anden hoejskole som ligge i Stone town. Der blev rigtig festet igennem med limbo og kolde safarioel.Det var alt for denne gang. Naeste gang skal i hoere om spicetur, blue safari og meget andet. Hvis i har lyst har vores fotoudvalg lagt 215 billeder ind paa http://picasaweb.google.dk/zanzibaradventureschool og vaelger det foerste album som hedder Aug 08. Haaber at i alle har det godt og nyder det koelige efteraarsvejr;-)

Ingen kommentarer: